1. Csenki Zalán Szóló Projekt:
DA_20180327_9306
2. Korinda:
01, 02

3. Pengetős Trió:
kép!
A citera, a tambura, a koboz, mint rég nem látott rokonok találkoznak a Pengetős Trió muzsikájában és bőven van mit megbeszélniük egymással. Rokon hangszereket szólaltatnak meg, mégis programjuk rendkívül egyedi, amelynek alapja e három hangszer, eddig jószerével ismeretlen együtthangzása.
A zenekar repertoárjának alapja az autentikus népzene, amelyet nyitottan, kreatívan és alázattal gondol újra, formál saját képére. Muzsikájukat a virtuozitás, innováció és tradíció egyaránt jellemzi.
„Minden egyes közös zenélés lehetőséget ad valami újra. A hangszereink határait feszegetjük, miközben egymást különböző dallamvilágokba vezetjük be.”
A tagok mindhárman elkötelezett hívei és művelői a magyar népzenének; rendszeresen játszanak hazai és külföldi színpadokon illetve oktatják az autentikus magyar népzenét. Berta Alexandra a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének óraadó tanára, Csenki Zalán a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola óraadó tanára, Horváth Bálint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének hallgatója.
A koncertezés mellett, hangszerbemutatóval egybekötött gyermekműsorukkal az óvodás és iskolás korosztályhoz élményszerűen juttatják el a magyar népzenét.
„A muzsikálás számunkra közös öröm és élmény; amely során a zene egyedülálló nyelvén szólítunk meg különböző korú, nemű és identitású embereket.”

Berta Alexandra – citera, ének
Csenki Zalán – koboz
Horváth Bálint – tambura, ének
4. Duó:
da_MG_4007
da_MG_4315

5. Kobzart Folkműhely:
https://www.facebook.com/kobzartfolkmuhely/photos/a.549780975232447/549780868565791/?type=1&theater
A KobzArt Folkműhely a Zeneakadémia egyik legfiatalabb zenei műhelye. A tagok fő hangszere a koboz, amely könnyen csábít zenei utazásra térben és időben egyaránt. Népzenei és történeti zenei alapokon nyugvó, leginkább instrumentális, pengetős kamarazenét hallhat a közönség. A műsorban jól megférnek egymás mellett Balassi versei és keleti stílusú improvizációk.

Tagok:
BOLYA MÁTYÁS – koboz, citera, lant/fretless lute, zither, lute
CSENKI ZALÁN – koboz, furulya/fretless lute, flute
SZLAMA LÁSZLÓ – koboz, citera/fretless lute, zither
ANNUS RÉKA – ének/voice
NÁDASDY FANNI – ének/voice